Zo rijdt u naar "Helio-Carinthia":

Uit het Noorden over de Tauernautobahn A-10 en vlak na de Katschberg-Tunnel over de afrit Nr. 113 „Rennweg” 10 km lang op de „rijksweg” B-99 tot het kleine dorpje LEOBEN.

Uit het Zuiden rijdt u de Tauernautobahn A-10 tot afrit Nr. 129 „Gmünd” en daar bij de 2e rotonde rechtsaf richting Katschberg en dan 8 km op de „rijksweg” B-99 dóór Eisentratten eveneens tot aan het gehucht LEOBEN.

Hier buigt u over de rivier de Lieser naar het Oosten af en volgt de houten wegwijzers het Leobengraben-DAL in. Na ongeveer 2,5 km op de geasfalteerde, matig stijgende weg buigt de HC-inrit direct naast een oud boerenhuis bij onze wegwijzer naar links af. Met caravan, vouwwagen en bagagewagentje etc. zie vooral het hoofdstuk "Standplaatsen" voor speciale instructies !!
= E 13° 38,038' / N 46° 55,549'
LET WEL: Exact deze coordinaten moet u in uw TomTom intypen om ons zonder problemen te bereiken ! De coordinaten bijv. in het 1e NFN-gidsje waren er letterlijk mijlenver naast !

Als u zich al vóór de reis of live een beeld wilt vormen van de verkeersdrukte op de A-10, kunt u even de live kamera's onder
www.asfinag.at/webcams oproepen. Dan nog één klik rechts op
WEBCAMS en rechts-boven A-10 selekteren.

Zo hebt u tegelijk ook een idee van het weer op dat moment !

NB: Voor de Autobahnen in Oostenrijk moet tol betaald worden, die verrekend wordt in de vorm van een vignet om op de voorruit te plakken. Er zijn vignets in 2012 voor 10 dagen, 2 maanden of voor een heel jaar, die resp. € 8,00, € 23,40 en € 77,80 ( i n c l. een eventuele caravan ! ) kosten. Voor een motorfiets betaal je resp. € 4,60, € 11,70 und € 31,00.

Bovendien wordt op de Tauernautobahn A-10 voor de zg. "Scheitelstrecke" tussen Flachau en Rennweg nog eens tol gekasseerd en wel € 10,00 per auto en rit.
Tolvrij kan men op de Bundesstrasse B-159 vanaf de grens rijden en vanaf Bischofshofen de B-99 over de Radstädter Tauern- en de Katschbergpas kiezen. Maar deze route over beide passen mag alleen met een zogenaamde. LICHTE aanhanger bereden worden, dwz. als het totale gewicht van de BELADEN aanhanger ONDER de 750 kg ligt !

NIEUW: Sinds 30 April 2009 hebt u in de Katschbergtunnel - direct ten Zuiden van het tolstation bij St. Michael - GEEN TEGENLIGGERS MEER. En na ombouw en revisie werd eind Juni 2011 ook de iets noordelijker gelegen TAUERNTUNNEL zonder tegenverkeer en Baustellen heropend. Beide tunnels zijn nu dus 4-sporig met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen voor het verkeer open.


U wilt graag wel eens zien waar Helio-Carinthia nou eigenlijk ligt ?

Dan klikt u nu hier !

Attentie !

Sinds 1 Mei 2005 moeten in iedere auto zogenaamde reflekterende "pannejasjes" grijpklaar meegevoerd en bij het uitstappen op Autobahnen en hoofdwegen enz. gedragen worden.
Het voorschrift, dat ook auto's overdag met dimlicht moeten rijden, is weer afgeschaft, omdat het volgens zeggen tot meer ipv. minder ongevallen geleid zou hebben.

Het dichtst bijzijnde station heet Spittal-Millstättersee . Van

hier uit kunt u zich met de Postautobus of met een taxi richting HC laten rijden.

home