Of te voet of met de auto een kwartiertje, misschien een half of een heel uur en u vindt een massa mogelijkheden en attracties rond om de camping Helio-Carinthia. Er is nauwelijks een wens denkbaar, die niet vervuld zou kunnen worden ...

Het weerbericht voor heel Karinthië danwel de regio Spittal a. d. Drau

Het passende weer voor een fiets- of wandeltocht kunt u weliswaar niet uitzoeken en ook niet bestellen, maar hier vindt u het zeer goede, aktuele weeroverzicht van de Oostenrijkse TV-zender ORF.

Het nationale park "Nockberge"

Circa ¼ van ons grondstuk - het bovenste gedeelte - is opgenomen in het Nationalpark "Nockberge". Op de website dáárvan vindt u veel wetenswaardigs over thema's als geologie, planten- en dierenwereld alsook tips voor en termijnen van tentoonstellingen, video- en diashows, wandelingen met een vakkundige gids etc.

De online wandelkaarten van het BEV onder www.austrianmap.at

Kostenloze online-wandelkaarten (van heel Oostenrijk) kunt u voor privé gebruik oproepen bij het Bundesamt für Eich- und Vermesungswesen. Voor HC (en omgeving) typt u links bij "Suchen" Leobengraben in. Dan klikt u op "Leobengraben (Knt)" nadat dit daaronder verschijnt en dan nog eens iets naar rechts onder het kastje met de geografische data op "Karte zeigen".

De "KärntenCard"

Wie meer dan 1-2x in zijn vakantie in een lift of kabelbaan stapt en meer dan één panorama-route wil bezoeken, is met de aankoop van deze "KärntenCard" veel voordeliger uit. Een aanrader, vooral met kinderen !

Het Porschemuseum in Gmünd

Een must voor auto- und techniekfreaks: Het Porsche Automuseum Helmut Pfeifhofer.

De Reisseckbanen en de Malta-Hochalmstrasse

Zij het voor een wandeling op "hoog niveau" of eerder voor een hoogalpine tour, deze beginpunten mag u niet over het hoofd zien.

Voor waterratten

Aan de Millstättersee wordt alles geboden, zonder dat u er een berg voor moet beklimmen: Zwemmen, zeilen, surfen, rondvaarten met een motorboot enz.

Voor muziek- en theaterliefhebbers

De Millstätter Musikwochen, de Porcia-Komödienspiele, de Carinthische Sommer enz.

Voor fietsers

Hier de bekendste fietsroutes van het Oostenrijkse Bondsland Karinthië. Maar het fietsroute-net rondom onze camping "Helio-Carinthia" groeit van jaar tot jaar zó snel, dat we daarvan helaas nog geen aparte links kunnen opgeven.

Goed eten kunt u hier ook !

In het Gasthof "Zur Post" in Eisentratten, maar 7 km van HC; traditioneel Oostenrijks, oergezellig. En beroemd vanwege hun bekroonde bloemenpracht aan de balkons !

Jaja, . . . . . . en nog iets nieuws:

Aan 't eind van onze website nog eens Monica (1 van 8 "vondelingen") als symbool voor onze reklamespreuk:
"In Helio-Carinthia kan ieder op zijn eigen manier zalig worden !"

Hoera, er ligt verse sneeuw !
home

Alle informatie wordt ondanks de grootste redactionele zorgvuldigheid zonder waarborg gegeven.